Dit historische materieeltype was in 1968 het eerste metromaterieel van Nederland. Voor Train Simulator Classic wordt momenteel een totaal nieuw model ontwikkeld:
Helaas nog in een heel pril stadium, maar de verbeterde maatgeving en de verhoogde algemene kwaliteit van het model tonen zich duidelijk. Op dit model heb ik een stuk meer mijn best gedaan dan op het vorige model, en ik heb ook duidelijk een boel geleerd. Bovendien was het oude model oorspronkelijk een MSTS-model en duidelijk aan vernieuwing toe. Uiteindelijk toch blij dat ik overnieuw begonnen ben, hoewel het destijds een beetje pijn deed om te doen. Hieronder het oude model in actie:
Mag er nog steeds best wezen, al zeg ik het zelf. Het kan van hieruit dus alleen maar beter worden.
Dit iconische materieeltype uit 1980 rijdt momenteel in deze staat rond in Train Simulator Classic, maar ook dit model gaat waarschijnlijk helemaal overnieuw:
Dit prachtige model is destijds door Roland voor KRS gemaakt. Alhoewel dit model verder nog prima meekan, zijn er destijds verkeerde bouwtekeningen gebruikt, waardoor de maatgeving van dit model iets afwijkt van de realiteit. Inmiddels heb ik de echte tekening zoals deze in realiteit gebruikt is in handen gekregen, waardoor er in de toekomst hopelijk een zelfs nóg beter model gemaakt kan worden.
Deze bombardier rijtuigen staan ook wel bekend als MG2/1 en zijn genummerd in de serie 5300.
Ook dit model gaat uiteindelijk helemaal overnieuw. Deze screen is dan ook slechts ter illustratie.
Deze bombardier rijtuigen staan ook wel bekend als SG2/1 en zijn genummerd in de serie 5400.
Ook dit model gaat uiteindelijk helemaal overnieuw. Deze screen is dan ook slechts ter illustratie.
Deze rijtuigen staan ook wel bekend als respectievelijk RSG3, SG3, en HSG3, en zijn genummerd in de series 5500, 5600, en 5700.
Nu nog slechts de middenbak, maar de vorm is definitief. Deze zal ook als basis dienen voor de kopbakken van niet alleen dit materieeltype, maar ook van Types B en S.
De Gmeinder. Nog onzeker is of deze gepimpte MSTS-modellen TSC nog gaan halen, of dat ook deze jongens op de schop gaan. Denk het wel. Erg hoog op het prioriteitenlijstje staan ze eerlijk gezegd niet. Zowel de 6000 als de 6100 series staan op de planning.
De multifuntionele loc van de RET, ook wel de MOSI genoemd. Deze loc heeft in het grote voorbeeld eigenlijk alleen maar voor ellende gezorgd, maar in Train Simulator mag het er best zijn. Dit model is gemaakt uit het originele .dwg bestand van fabrikant Schalke zelf, en kan hierdoor met vrij grote precisie nagemaakt worden.
Een werkwagen. Deze is er op zich al klaar voor. Nou nog een loc...